Brabantse Wal Rund

FB_KK_11

Vanaf het voorjaar van 2015 lopen op de Stadsboerderij aan de rand van het bos Brandrode Runderen. De afgelopen jaren is de kudde uitgebreid met een aantal kalfjes die geboren zijn op de boerderij. Ze lopen samen in de wei en zijn vriendelijke en mooie dieren om te zien.  Zo kunnen wij zorgen voor vlees uit de streek van zeer goede kwaliteit.

De Brandrode runderen zijn van oorsprong een Nederlands ras. Het behoort tot het MRIJ-type en ze hebben een eigen stamboek. Zoals de naam al zegt is de kleur egaal diepdonkerrood of bruinrood met witte aftekeningen; een witte kol, witte buik, witte staartpunt en witte sokken. Het is een vriendelijk en rustig ras wat goed bij de Stadsboerderij past. De runderen hebben over het algemeen een goede weerstand en zijn robuust waardoor ze ook vaak op natuurgebieden grazen. Bij ons blijven de Brandrode runderen hun eigen kalveren zogen. Ze zijn redelijk nieuwsgierig en staan open voor bezoekers. Kom dus gerust de runderen bewonderen.

Wij werken op deze manier:

Zodra een koe/stier naar de slacht kan, wordt er een bericht geplaatst op Facebook en de website. Via onderstaand formulier of per e-mail zijn de vleespakketten te bestellen.  Je kunt kiezen uit een pakket van om en nabij 8 kilo of 15 kilo. We vinden het  belangrijk dat al het vlees wordt gebruikt, dus wordt het vlees verwerkt zodra er voldoende inschrijvingen binnen zijn.

Hieronder vind je bij benadering de verdeling per stuk vlees. Het gewicht per stuk is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar per koe/stier. Het is mogelijk dat het gewicht iets afwijkt.

8 kilo pakket                                      15 kilo pakket
Tartaar 2 x 500 gram                       Tartaar 4 x 500 gram
Hamburgers 4 stuks                        Hamburgers 5 x 4 stuks
Gehakt 4 x 500 gram                       Gehakt 6 x 500 gram
Stoofvlees 1 x 1 kilo                        Stoofvlees 3 x 1 kilo
Biefstuk 1 kilo                                   Biefstuk 2 kilo
Haasbief 200 gram                          Haasbief 200 gram
Entrecote 400 gram                        Entrecote 750 gram
Soepvlees 250 gram                       Soepvlees 500 gram
Rosbief 2 x 375 gram                      Rosbief 2 x 500 gram
Schenkel 1 kleine                            Schenkel 1 grote
Mergpijp 1 stuk                                 Mergpijp 1 of 2 stuks

De biefstuk is per twee stuks verpakt. De entrecote wordt in één geheel geleverd. Zijn er andere wensen (zoals half om half gehakt), dan horen wij het graag.

Voor 8 kilo betaal je €140,00. Het 15 kilo pakket kost € 262,50 (prijs per kilo € 17,50). Niet duur dus voor een bijzonder mals stuk vlees.

De slager verwerkt het vlees handmatig op ambachtelijke wijze waardoor het totaal gewicht iets lager of hoger kan zijn. De producten worden onbevroren en gevaccumeerd aangeleverd, zodat de smaak goed blijft. Op elke verpakking staat informatie over de inhoud, bereiding en houdbaarheidsdatum.

Na inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. De volgende mail wordt verstuurd voor het ophalen van het vleespakket.

Koop ook een stukje smaakvol vlees uit de streek!

Inschrijving Brabantse wal Rund

Inschrijving Brabantse wal Rund

Bezig met versturen