Het Brabantse Wal bosvarken

Update:

We geven onszelf nu de ruimte om met de gehele familie na te denken over de ontwikkeling van activiteiten op de boerderij. Het zal dus een tijdje stil blijven. Zodra er concrete vorderingen zijn, zie je dat verschijnen op de website.

Deze verandering houdt in dat er dit jaar geen scharrelvlees van het Brabantse wal bosvarken wordt verkocht.

Geniet van de langere dagen, het begin van de lente en alles wat weer langzaam wakker wordt en begint te groeien!

———————————————————————–

Sinds mei 2015 scharrelen er op de Stadsboerderij aan de rand van het bos varkens rond, onze Brabantse Wal bosvarkens. De varkens worden met geduld grootgebracht. Ze krijgen de tijd en de ruimte om te wroeten en krijgen daardoor genoeg beweging.  Zo kunnen wij zorgen voor vlees uit de streek van zeer goede kwaliteit.

De varkens zijn van het ras Pietrain. Dit ras is te herkennen aan de grote stevige bilpartij, de zwarte vlekken op zijn lijf en de rechtopstaande oren. Het zijn mooie gespierde varkens die trots door de wei waggelen. Ze vinden het geweldig om in de belangstelling te staan én het is mooi om te zien. Kom dus gerust de varkens bewonderen. De wei is vrij toegankelijk voor bezoekers.

Wij werken op deze manier:

Gedurende het hele jaar is het scharrelvlees van het Brabantse Wal bosvarken te bestellen. Dit kan via onderstaand formulier of per mail.  Je kunt kiezen uit een pakket van om en nabij 2 kilo, 5 kilo of 8 kilo. Voor verwerking van het vlees zijn, afhankelijk van het gewicht, twaalf inschrijvingen nodig. We vinden het namelijk belangrijk dat al het vlees wordt gebruikt. Kwaliteitsslagerij Ron Tak uit Ossendrecht verwerkt het vlees tot heerlijke producten.

Als je 8 kilo bestelt kun je 36 maaltijden bereiden voor een tweepersoonshuishouden. Bij 5 kilo kunnen 22 maaltijden worden genuttigd en een bestelling van 2 kilo bestaat uit 10 maaltijden.

Hieronder vind je bij benadering de verdeling per stuk vlees. Het gewicht per stuk is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar per varken. Het is mogelijk dat het gewicht iets afwijkt.

8 kilo vlees                                     5 kilo vlees                                   2 kilo vlees
Filetlapjes 3 x 2 stuks                      Filetlapjes 2 x 2 stuks                    Filetlapjes 2 stuks
Slavinken 3 x 2 stuks                       Slavinken 2 x 2 stuks                     Slavinken 2 stuks
Medaillons 3 x 2 stuks                     Medaillons 2 x 2 stuks                   Medaillons 2 stuks
Karbonades 3 x 2 stuks                   Karbonades 2 x 2 stuks                Worst 1x 250 gram
Hamlappen 3 x 2 stuks                    Hamlappen 2 x 2 stuks                 Hamlappen 2 stuks
Schnitzels 3 x 2 stuks                       Schnitzels 2 x 2 stuks                    Schnitzels 2 stuks
Speklappen 3 x 2 stuks                    Speklappen 2 x 2 stuks                Speklappen 2 stuks
Poulet 3 x 250 gram                          Poulet 2 x 250 gram                       Gehakt 2x 250gram
Gehakt 6 x 250 gram                         Gehakt 3 x 250 gram
Worst 6 x 250 gram                            Worst 3 x 250 gram

Als extraatje geven we je een stuk zult, bloedworst of leverworst. Zijn er nog andere wensen (zoals half om half gehakt, een varkenspoot etc.), dan horen wij het graag.

Voor 8 kilo betaal je € 110,00. Het 5 kilo pakket kost € 68,75 en het 2
kilo pakket € 27,50 (prijs per kilo € 13,75). De prijs is afhankelijk van het totaal gewicht en kan dus iets hoger of lager zijn. Niet duur voor een bijzonder mals stuk vlees.

De producten worden onbevroren en gevaccumeerd aangeleverd, zodat de smaak goed blijft. Op elke verpakking staat informatie over de inhoud, bereiding en houdbaarheidsdatum.

Na inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging. De volgende mail wordt verstuurd voor het ophalen van het scharrelvlees. We ontvangen je graag in de boerderijwinkel.

Koop ook een stukje smaakvol vlees uit de streek!

Inschrijving Brabantse Wal bosvarken

Inschrijving Brabantse Wal bosvarken

Één van bovenstaande producten is gratis. Mocht je nog een ander product erbij willen, geef dit door bij de opmerkingen.
Bezig met versturen